تابحال فکر کردهاید برای نگهداری وبسایت خود، چه کارهایی لازم است انجام دهید؟ معمولا مدیران پس از راهاندازی وبسایت، تا زمانی که مشکلی پیش نیاید به وبسایت اهمیت نمیدهند. اما نباید منتظر شکست ماند! لازم است بهطور مداوم یکسری کارها و برنامهریزیها انجام شود تا همه چیز خوب پیش برود. در این مقاله ۱۰ مورد از کارهایی که نباید فراموش شود، شرح داده شده است. با ما همراه باشید.
۱- تغییر تمامی رموز عبور موجود در وردپرس
اولین قدم برای نگهداری وبسایت وردپرس تعویض مداوم رمز عبور میباشد. رمز عبور اولین دفاع در برابر ورود افراد ناشناس به وبسایت میباشد. در انتخاب رمز عبور خود دقت کنید. رمز عبور باید منحصر بفرد و قوی باشد و برای هر قسمت رمز عبور مجزایی در نظر گرفته شود. متخصصین امنیت وردپرس معتقدند رمز عبور تمامی قسمتهای سایت باید بهطور مداوم تغییر یابد. بنابراین لازم است این نکته بسیار مهم همیشه مد نظر قرار گیرد.
۲- تهیه نسخه پشتیبان کامل از وبسایت
قدم بعدی برای نگهداری وبسایت وردپرس تهیه نسخه پشتیبان کامل میباشد. نسخه پشتیبان یکی از مهمترین چیزهایی است که نباید فراموش و ترک شود. افزونههای بینظیری در این رابطه به شما کمک خواهند کرد. هر از چند گاهی افزونه پشتیبانگیر خود را به صورت دستی فعال کنید تا نسخه کامل پشتیبان از وبسایت تهیه شود. پس از اجرای نسخه پشتیبان باید تایید کنید که تمامی فایلها به درستی در مکان مورد نظر (دراپ باکس، گوگل درایو و غیره) قرار گرفته شده است.
۳- نسخه وردپرس را به روز نگهدارید
قدم بعدی برای نگهداری وبسایت وردپرس به روز رسانی تمامی فایلهای وردپرس میباشد. وردپرس دارای سیستم داخلی برای بررسی و هشدار به روز رسانی فایلهای داخلی میباشد. قالبها، افزونهها و هسته وردپرس باید همیشه به روز باشد. گاهی مشکلات اساسی بخاطر قدیمی بودن نسخه فایل میباشد.
۴- کامنتهای اسپم را حذف کنید
اگر از Akismet استفاده کنید میبینید که هیچ موقع کامنت اسپم در وبسایت ثبت نمیشود. اما در صورتی که بخواهید به صورت دستی بررسی کنید، لازم است قسمت کامنتها را نگاهی بیاندازید و کامنتهای غیرواقعی و عجیب غریب را حذف کنید.
۵- تمامی فرمهای وردپرس خود را بررسی کنید
افزونه WordPress form builder همانند WPForms به راحتی امکان ایجاد فرم در وبسایت را فراهم کرده است. اما گاهی فرمها کار نمیکنند و ایمیلی ارسال نمیکنند. هر از چند گاهی فرمهای وبسایت خود را تست کنید.
۶- بهینهسازی بانک اطلاعاتی وردپرس
وردپرس تمامی اطلاعات وبسایت را در بانک اطلاعاتی نگهداری میکند. این اطلاعات شامل کامنت، محتوی، کاربران و تنظیمات میباشد. در این حین اطلاعات بیخودی زیادی در بانک اطلاعاتی ذخیره میشود که هیچ احتیاجی به نگهداری آنها ندارید. سعی کنید آنها را بیابید و حذف کنید تا سرعت و عملکرد بانک اطلاعاتی و وبسایت خود را افزایش دهید.
۷- کیفیت عملکرد وبسایت را تست کنید.
بسیاری از کاربران فقط در روزهای اولیه راهاندازی وبسایت خیلی به عملکرد وبسایت اهمیت میدهند و پس از مدتی این کار را فراموش میکنند. شما بهطور مداوم در حال اضافه کردن افزونه، قالب و محتوی هستید و قطعا اینها به عملکرد وبسایت شما تاثیراتی خواهد داشت. کیفیت عملکرد وبسایت نه تنها سرعت بارگزاری وبسایت را افزایش میدهد، بلکه موتورهای جستجو نیز بهتر با آن دست و پنجه نرم میکند.
۸- خطاهای ۴۰۴ را بیابید و رفع کنید.
زمانی که درخواستی قابل پاسخگویی نباشد، خطای ۴۰۴ رخ میدهد. دلایل مختلفی از قبیل اشتباه تایپی در آدرس و وجود نداشتن صفحه درخواستی میباشد. همیشه بدانید در وبسایت چه میگذرد.
۹- لینکهای خراب را بیابید و درست کنید.
هر چه وبسایت شما گستردهتر میشود، میفهمید که لینکهای خارجی که در مطالب قدیمی از آنها استفاده کردهاید حذف شدهاند. گاهی اوقات دسترسی به لینکی که مطمئن هستید وجود دارد و به روز است، امکان پذیر نیست. ازین قبیل مشکلات مشتریان را آزرده خاطر خواهد کرد. لینکهای شکسته را بیابید و یا حذف کنید و یا اصلاح کنید.
۱۰- به محتوی جامعیت دهید و مدام سئو را بررسی کنید.
قدم بعدی برای نگهداری وبسایت وردپرس بررسی عمیق و جامع محتویات میباشد. یعنی اطلاعاتی که از طریق Google Search Console و Google Analytics وارد سایت میشود.
- Google Analytics میگوید کاربران از کجا وارد وبسایت شدهاند و کجاها را ملاقات کردهاند.
- Google Search Console کلماتی که در موتورهای جستجو سرچ شده است را اعلام میکند. بنابراین شما میتوانید بیشتر از این کلمه در کلمات کلیدی وبسایت خود استفاده کنید.
در Yoast SEO نیز میتوانید از کلمات کلیدی دقیق و محبوبتر استفاده کنید.
منبع: wpBeginner