خطای اتصال به پایگاه داده وردپرس یکی از نگران کننده ترین خطاهایی است که ممکن است شما با آن مواجه شوید. گاهی فکر می کنید که سایت شما هیچ مشکلی ندارد و با خیالی آسوده کار سایت را کنار گذاشته تا روز بعد آن را بروزرسانی کنید اما ممکن است در روز بعد، پس از وارد شدن به وب سایت خود ناگهان با خطای error establishing a database connection مواجه شوید.
مواجه شدن با این ارور وردپرس بسیار ناراحت کننده خواهد بود و ممکن است شما فکر کنید که سایت شما بعد از این همه زحمات به طور کامل از دست رفته است اما ما به شما اطمینان می دهیم که این چنین نیست. از این رو به بیان راهکارهایی برای رفع این خطا می پردازیم تا بتوانید وب سایت خود را در سلامت کامل حفظ نمایید.
خطای اتصال به پایگاه داده وردپرس تقریبا برای همه ی دارندگان وب سایت به وجود می آید و علت های مختلفی نیز دارد اما چون ارتباط بین پایگاه داده و فایل های وردپرس دچار مشکل است، تنها خطای error establishing a database connection نشان داده شده و علت بروز خطا پردازش نمی شود. هنگامی که با این ارور مواجه شدید، باید راه های گوناگونی را در پیش بگیرید تا مشکل سایت برطرف شود. این راه ها ممکن است از بررسی فایلهای وردپرس و تست اطلاعات اتصال به وردپرس تا تعمیر دیتابیس را شامل شوند.
علل بروز خطای اتصال به پایگاه داده وردپرس
یکی از دلایل بروز این خطا نوشتن فایل های وردپرس به زبان PHP می باشد. این زبان توانایی برقراری ارتباط با پایگاه داده وبسایت را ندارد و نمی تواند اطلاعات را به نمایش بگذارد. دلایل دیگری نیز برای بروز این خطا وجود دارند که عبارتند از:
- دیتابیس سایت به طور کامل حذف شود.
- اطلاعات دیتابیس دچار تغییر شوند و یا اطلاعات موجود در فایل wp-config.php اشتباه باشند.
- هنگام تغییر پیشوند جدول های وردپرس خطا و اشتباه بروز کند.
- سطح دسترسی به فایل های وردپرس دچار تغییر شود.
- انتقال وردپرس به دامنه یا میزبان جدید با مشکل همراه باشد.
- سرور دچار اختلال شود.
- و چندین مورد دیگر…
راه حال های برطرف سازی خطای اتصال پایگاه داده به وردپرس
برای برطرف کردن خطای اتصال پایگاه داده به وردپرس باید مطابق با راهکارهایی که مطرح می کنیم عمل کنید، اما قبل از آن باید از دیتابیس و فایلهای وردپرس خود یک بک آپ کامل بگیرید تا در صورتی که مراحل را اشتباه انجام دادید دچار مشکل نشوید و به راحتی بتوانید اطلاعات را بازگردانید.
گام اول: اطلاعات دیتابیس وردپرس را بررسی نمایید.
در مرحله ی اول باید از درست بودن اطلاعات موجود در فایل wp-config.php اطمینان پیدا کنید. برای انجام این کار باید وارد هاست شده و File Manager هاست خود را باز کنید. سپس به مسیر نصب وردپرس خود مراجعه کرده و فایل wp-config.php را بیابید. در این فایل دیتابیس وجود دارد که ارتباط با پایگاه داده MySql را برقرار می نماید. برای بررسی فایل مطابق با مرحله زیر عمل کنید.
در صورت استفاده از هاست سی پنل: روی فایل راست کلیک کرده و با زدن Edit فایل را ویرائش نمایید.
در صورت استفاده از هاست دایرکت ادمین: روی گزینه ی Edit موجود در مقابل نان فایل کیلو کرده و فایل را ویرایش و بررسی نمایید.
حال در فایل آماده برای ویرایش باید به دنبال کد دستوری مربوط به ارتباط با پایگاه داده باشید:
// ** MySQL settings – You can get this info from your web host ** //
/** The name of the database for WordPress */
define(‘DB_NAME’, ‘database_name_here’);
/** MySQL database username */
define(‘DB_USER’, ‘username_here’);
/** MySQL database password */
define(‘DB_PASSWORD’, ‘password_here’);
/** MySQL hostname */
define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);
حال باید درستی اطلاعات بالا را بررسی کرده و آن ها را با اطلاعات وارد شده به هنگام ساخت وردپرس مقایسه نمایید. برای این کار می توانید از توضیحات زیر کمک بگیرید.
- کد مربوط به database_name_here: نام دیتابیس نوشته شده باید با نام ابتدایی که خودتان به هنگام ایجاد دیتابیس وارد کردید تطابق داشته باشد.
- کد مربوط به username_here: نام کاربری با نام کاربری انتخاب شده به هنگام ایجاد پایگاه داده وردپرس باید تطابق داشته باشد.
- کد مربوط به password_here: رمز پایگاه داده وردپرس انتخاب شده به هنگام نصب وردپرس را وارد نموده و از صحت درستی آن اطمینان بیابید.
حال برای مطابقت اطلاعات بالا با دیتابیس صفحه هاست خود را باز کرده و اگر هاست شما سی پنل بود با مراجعه به بخش DATABASES گزینه MySql Database انتخاب نموده و در صفحه ی باز شده دیتابیس خود را مشاهده نمایید. در این صفحه می توانید صحت اطلاعات مطرح شده یعنی نام دیتابیس، نام کاربری و رمز پایگاه داده را بررسی نمایید و در صورت وجود اشتباه آن را اصلاح کنید. اگر نام دیتابیس و نام کاربری درست بود اما به درستی رمز دیتابیس شک کردید باید ابتدا گزینه Change Password را انتخاب نمایید. با این کار صفحه تغییر رمز دیتابیس برای شما باز خواهد شد. حال در کادرهای password و password again رمز جدید خود را وارد کردید و گزینه ی change password را انتخاب کنید تا تغییر رمز انجام شود. حال به بخش ویرایش فایل wp-config.php رفته و رمز عبور جدید جایگزین رمز قبلی نمایید و اطلاعات را ذخیره کنید.
اگر با انجام این کار مشکل سایت شما برطرف نشده بود، باید مورد زیر را بررسی نمایید.
گام دوم: اطلاعات اتصال به دیتابیس وردپرس را تست نمایید.
برای این کار باید File Manager هاست را باز کرده و در مسیر اصلی سایت یک فایل جدید یعنی public_html به نام testdb.php ساخته و کد دستوری زیر را در آن قرار دهید و سپس فایل را ذخیره نمایید.
<?php
$link = mysql_connect(‘your_hostname’,
‘database_username’, ‘database_password’);
if (!$link) {die(‘Could not connect: ‘ . mysql_error());}
echo ‘Connected successfully’;mysql_close($link);?>
حالا اطالاعت فایل را مطابق با دستور زیر وارد کنید:
- قسمت your_hostname: وارد کردن نام هاست که معمولا localhost می باشد.
- قسمت database_username: وارد کردن نام کاربری دیتابیس
- قسمت database_password: وارد کردن رمز دیتابیس
بعد از وارد کردن اطلاعات، آدرس دامنه خود و نام فایل را به ترتیب وارد کنید. می توان عبارت http://site.com/testdb.php را به جای دامنه آدرس سایت خود وارد کنید. اگر بعد از باز شدن صفحه مورد نظر پیغام Connected successfully را مشاهده کردید، اطلاعات دیتابیس را به درستی وارد کرده اید.
اگر با انجام این مرحله نیز مشکل وبسایت شما برطرف نشد، از مرحله ی بعدی استفاده نمایید.
گام سوم: پیشوند جداول وردپرس را بررسی نمایید.
گاهی اوقات پیش میاد که اطلاعات وارد شده در فایل نام برده درست باشند اما پیشوند جداول در آن به اشتباه وارد شده باشد که این مورد هنگام تغییر پیشوند جداول وردپرس معمولا رخ می دهد. برای بررسی این امر فایل wp-config.php را کمی به سمت پایین اسکرول کرده و به دنبال عبارت $table_prefix = ‘wp_’; باشید.
wp_ پیشوند جدول دیتابیس را نشان می دهد. اگر این پیشوند با پیشوند جداول وردپرس همخوانی نداشت. پیشوند جداول را کپی کرده و جای این عبارت در کدها پیس نمایید و تغییراتی که انجام دادید را ذخیره کنید. بعد از انجام این کار سایت را برای چند بار پشت سرهم رفرش نمایید تا از رفع مشکل اطمینان حاصل نمایید.
اگر با انجام این کار نیز مشکل اتصال به پایگاه داده وردپرس برطرف نشد، مرحله ی بعدی را امتحان نمایید.
گام چهارم: آدرس سایت را در صورت انتقال و یا تغییر دامنه اصلاح نمایید.
گاهی تعبیر آدرس سایت باعث بروز خطای اتصال به پایگاه داده وردپرس می گردد. برای برطرف کردن این مشکل باید در فایل wp-config.php کد زیر را بیابید.
define(‘WP_HOME’,’http://your-site.com’);
define(‘WP_SITEURL’,’http://your-site.com’);
اگر کد بالا را یافتید، از صحت نام دامنه در هر دو خط اطمینان پیدا کنید ولی اگر این کد را پیدا نکردید، خود این عبارت ها را در فایل مطرح شده اضافه کنید و سپس تغییرات اعمال شده را ذخیره نمایید. بعد از انجام این کار سایت خود را باز کرده و برای چند بار پشت سرهم سایت را رفرش کنید تا از برطرف شدن خطا اطمینان پیدا نمایید.
اگر خطا هنوز هم برطرف نشده بود، باید پوشه wp-includes را در هاست خود باز کرده و فایل functions.php را از لحاظ وجود یا عدم وجود دو خط دستوری زیر بررسی نمایید.
update_option( ‘siteurl’, <span style=”color: #008000;”>’http://your-site.com'</span> );
update_option( ‘home’, ‘http://your-site.com
اگر این دو خط را پیدا کردید، آدرس موجود در این خط ها را با آدرس دامنه خود مقایسه کنید تا از درستی آن اطمینان یابید و اما اگر این خطوط را نیافتید، این دو خط را بعد از خط اول یعنی عبارت <?php بنویسید. دقت داشته باشید که پسوند آدرس سایت یعنی www، http و https نیز به درستی وارد شده باشد. حال دوباره سایت خود را برای بررسی رفع مشکل چند بار رفرش نمایید.
نکته: دقت کنید اگر مشکل سایت برطرف شد و یا اگر این خطا رفع نشد باید تغییراتی که در این مرحله در فایل های wp-config.php و functions.php انجام دادید به طور کامل حذف نمایید.
گام پنجم: سطح دسترسی فایلهای وردپرس بررسی و اصلاح نمایید.
اگر با انجام تمامی مراحل قبلی به نتیجه نرسیدید، باید بدانید که گاهی بروز خطای اتصال به پایگاه داده وردپرس به دلیل تغییر در سطح دسترسی به فایل های وردپرس می باشد. در واقع تغییر سطح دسترسی به فایل های وردپرس باعث می شود که برقراری اتصال بین فایل های PHP وردپرس حاوی کدهای برنامه نویسی با دیتابیس دچار مشکل شده و خطای اتصال به پایگاه داده وردپرس بروز می کند. برای حل این مشکل ابتدا باید بررسی کنید که سطح دسترسی پوشه ها و فایل های موجود در مسیر public_html و در قسمت File Manager هاست به ترتیب ۷۵۵ و ۶۵۵ باشند.
دقت کنید که تمامی فایل ها باید در این سطح دسترسی باشند. اگر این سطح دسترسی درست نبود می توانید وردپرس خود را به صورت دستی اپدیت نمایید. برای این کار نسخه آخر وردپرس را دانلود کرده و فایل wp-config.php و پوشه wp-content را از داخل آن حذف کرده و در مسیر public_html جایگزین نمایید. این فرآیند را با دقت و کامل انجام دهید؛ چرا که بازنویسی، جایگزینی یا از دست رفتن پوشه wp-content و فایل wp-config.php می تواند باعث ازبین رفتن اطلاعات سایت شما گردد.
اگر انجام این مرحله نیز پاسخگوی این مشکل نبود، گام بعدی را اجرا نمایید.
گام ششم: پایگاه داده وردپرس را تعمیر نمایید.
اگر بعد از انجام تمامی مراحل بیان شده به طور دقیق همچنان با خطای اتصال به پایگاه داده وردپرس مواجه شدید، احتمال وجود مشکل در پایگاه داده وجود دارد. در این شرایط باید دیتابیس را تعمیر و بهینه سازی نمود. برای انجام چنین کاری باید همانند چندین مرحله ی قبل فایل wp-config.php را باز نموده ولی نیازی به یافتن کد خاصی نیست بلکه باید کد دستوری define( ‘WP_ALLOW_REPAIR’, true ); را به طور دقیق و کامل در این فایل درج کنید.
بعد از درج عبارت گفته شده تغییرات را ذخیره کنید و سپس آدرس سایت خود را شبیه عبارت http://your-site.com/wp-admin/maint/repair.php وارد نمایید و به جای عبارت site.com نام دامنه خود را درج کنید. اگر نام دامنه خود را درج نکنید دچار مشکل خواهید شد.
بعد از نوشتن آدرس سایت صفحه ی جدیدی برای شما باز خواهد شد. در این صفحه مورد تعمیر پایگاه داده را انتخاب نموده و کمی صبر کنید تا تعمیر دیتابیس به طور کامل انجام شود.
بعد از تکمیل فرآیند بالا دوباره فایل wp-config.php را باز کنید و کد define( ‘WP_ALLOW_REPAIR’, true ); را حذف نموده و بار دیگر تغییرات را ذخیره نمایید. در نهایت دوباره سایت خود را باز کنید و برای چندین بار پشت سرهم آن را رفرش کنید تا مشکل برطرف شود اما اگر هنوز مشکل به قوت خود باقی بود مرحله ی آخر و نهایی را انجام دهید.
گام اخر رفع خطای اتصال به پایگاه داده وردپرس : از پشتیبانی هاست خود کمک بگیرید.
در آخر بعد از انجام دادن درست تمامی مراحل گفته شده و برطرف نشدن خطای اتصال به پایگاه داده وردپرس بهترین راه کمک گرفتن از پشتیبانی هاست وبسایت می باشد. برای این کار بخش تیکت را در میزبانی هاست خود باز کنید و مشکل خود و تمامی مراحلی که برای حل مشکل خود طی کردید را به طور کاملا مودبانه با شرکت هاست خود در میان بگذارید. با انجام این کار شرکت مربوطه هاست شما را بررسی کرده و اگر مشکلی در ان باشد، برطرف خواهد نمود. در صورت وجود مشکل و خطای 504 وردپرس می توانید به آموزش های وردپرس یار مراجعه نمایید.