هر سیستمی خطای خاص خود را دارد که البته برای همه آنها راه حلی نیز وجود دارد. وردپرس نیز از این قاعده مستثنی نیست و کاربران آن نیز با خطاهایی زیادی مواجه می شوند. یکی از این خطاهای رایج که احتمالا شما هم بارها با آن روبه رو شده اید خطای 403 است. در این مقاله به بررسی رفع خطای 403 در وردپرس با چند راه حل ساده و دلایل بروز آن می پردازیم. پس در ادامه با همراه باشید.
خطای 403 در وردپرس
به احتمال زیاد با خطای 403 در وردپرس مواجه شده اید. بسیاری از کابران مبتدی با دیدن این خطا به شدت ترسیده و فکر می کنند نمی توانند آن را رفع کنند. اما باید ببینیم دلیل به وجود آمدن خطای 403 چیست؟ لازم به ذکر است که در مقاله ای آموزش رفع خطای 429 یا Too Many Requests در وردپرس را بررسی کرده ایم.
دلایل بروز خطای 403 در وردپرس
وقتی سرور سایت اجازه دسترسی به صفحه یا محتوایی از سایت را نمی دهد کاربران با خطای 403 مواجه می شوند. این خطا معمولا با یک متن چند سطری نیز همراه است که در تصویر زیر مشاهده می کنید.
مهمترین دلیل بروز این خطا وجود افزونه های امنیتی می باشد. این افزونه در بسیاری از موارد می توانند آدرس های آی پی مخرب را بلاک کرده و باعث نمایش خطای 403 شوند. البته ممکن است دلیل نمایش این خطا نامطلوب بودن فایل .htaccess در سرور سایت نیز باشد.
روش های رفع خطای 403 در وردپرس
نکته: پیش از آنکه اقدام به روفع خطای 403 بکنید حتما از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
روش اول – بررسی از افزونه ها
ساده ترین و البته اولین روشی که برای حل خطای 403 در وردپرس باید انجام دهید این است که تمام افزونه های سایت خود را غیر فعال کنید. در صورتی که بعد از غیرفعال کردن افزونه ها خطا رفع شد متوجه می شوید که خطا به دلیل ناسازگاری یک یا چند تا از افزونه ها می باشد. برای شناسایی افزونه مخرب باید یک به یک افزونه ها را فعال کرده و سایت خود را بررسی کنید.
روش روم- بررسی فایل .htaccess
با استفاده از رمز FTP وارد هاست خود شده و فایل .htaccess را به روت هاست منتقل کرده و سپس آن را حذف کنید. سپس به سایت خود مراجعه کنید. اگر مشکل رفع شده باشد معلوم می شود که فایل .htaccess خراب است. برای رفع مشکل باید این فایل را مجدد ایجاد کنید.
روش سوم- استفاده از سطح دسترسی برای حل خطای 403
هر فایلی که در سایت ذخیره می شود به منظور جلوگیری از دسترسی افراد بیگانه دارای یک سطح دسترسی می باشد. اگر در سطح دسترسی از اعداد نامرتبط استفاده شود ممکن است باعث بروز خطای 403 شود. به منظور حل این مشکل به روت اصلی سایت وارد شده و کل فایل ها را بررسی کنید.
روی فایل راست کلیک کرده و گزینه File Premissions را انتخاب کنید تا وارد صفحه زیر شوید.
در این بخش میتوانید برای هر فایلی سطح دسترسی تعیین کنید.
منبع : wpbeginner