وردپرس یکی از محبوب ترین و ساده ترین سیستم های مدیریت محتوای سایت ساز است که در طراحی و راه اندازی بسیاری از سایت ها، به دلیل سادگی و انعطاف پذیری بالای آن استفاده می کنند. اما این سیستم سایت ساز محبوب نیز خود دارای مشکلات و ارورهای متفاوتی است که برای برطرف کردن آن ها باید با آن ها آشنایی کامل داشته باشیم. یکی از این ارورهای معروف ارور 401 است که اغلب کسانی که از وردپرس برای سایت خود استفاده می کنند با آن مواجه شده اند. خطای 401 یا خطای بدون مجوز یکی از سردرگم کننده ترین خطاهایی است که شما در وردپرس با آن روبرو می شوید. اما جای نگرانی نیست در ادامه به آموزش رفع خطای 401 وردپرس می پردازیم.
این خطا باعث عدم ورود شما به سایت خودتان می شود و همراه با پیغام : «به دلیل گواهی غیرمعتبر، دسترسی مجاز نیست» یا «مجوز موردنیاز است» رخ می دهد.آیا این خطا در وردپرس شما هم رخ داده است و به دنبال برطرف کردن این خطا هستید؟ پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
چه عواملی خطای 401 را در وردپرس ایجاد میکند؟
1- در هنگام ورود به سرور میزبان وردپرس دچار تایید هویت نادرست می شوید.
2- اگر برای پوشه ادمین خود پسوردی تعیین کرده باشید در هنگام ورود با این خطا مواجه می شوید.
3- با افزودن برخی افزونه های محافظتی و امنیتی هنگامی که سایت شما مورد خطر واقع می شود قسمت مدیریت قفل شده و با این خطای 401 مواجه می شود.
4- هنگامی که قسمت لاگین سایت به طور چشم گیری افزایش یابد و فعالیت داشته باشد احتمال بروز خطای 401 است.
رفع خطای 401 وردپرس
دلایل مختلف و پیچیده ای وجود دارد تا سایت وردپرس شما با ارور 401 مواجه شود که شما در اولین اقدام باید به فکر شناسایی مشکل و رفع این خطا با روش هایی که در ادامه به آن ها می پردازیم باشید.
1- به طور موقت پسورد ادمین وردپرس را پاک کنید
همانطور که گفتیم گاهی این خطا در اثر پسوردی است که شما برای پوشه ادمین خود قرار داده اید تا از سایت وردپرسی خود محافظت کنید. برای رفع ارور 401 در این مورد باید وارد پنل میزبانی وردپرس شوید و از قسمت «حریم خصوصی دایرکتوری» یا «دایرکتوریهای پسورد دار» وارد پوشه wp-admin شوید.
سپس گزینه «Password protect this directory » را غیر فعال کنید و نام کاربری دایرکتوری خود را نیز پاک کنید و ذخیره کنید تا این خطا رفع شود.
2-کش فایروال را پاک کنید
اگر در سایت وردپرسی خود از فضای ابری استفاده می کنید باید آمادگی مواجه با خطای 401 را داشته باشید زیرا امکان این است در برخی اوقات فایروال نتواند با وب سایت شما ارتباط برقرار کند و باعث بروز این خطا شود.
الف) حافظه پنهان فایروال Sucuri
اگر از حافظه پنهان فایروال Sucuri استفاده می کنید برای پاک کردن حافطه پنهان آن باید وارد داشبورد شوید و در بخش Performance به تب Clear cache بروید و دکمه Clear Cache را فشار دهید.
ب) حافظه پنهان فایروال Cloudflare
اگر از حافظه پنهان فایروال Cloudflare استفاده می کنید برای پاک کردن حافظه پنهان آن به داشبورد وارد شوید و در بخش Caching دکمه Purge everything را فشار دهید تا کش را به صورت کامل پاک کنید.
پس از پاک کردن کش فایروال خود باید کش مرورگر و وردپرس مورد استفاده خود را هم پاک کنید.
3- همه پلاگینهای وردپرس را غیرفعال کنید
در برخی موارد افزونه هایی که بر روی سایت وردپرسی خود نصب می کنید با مشکل مواجه می شوند و باعث به وجود آمدن خطای 401 می شود که با غیر فعال کردن همه ی آن ها میتوانید اطمینان حاصل کنید که مشکل ارور 401 برای یکی از افزونه های شماست برای این کار با استفاده از FTP به وردپرس خود متصل می شوید و به پوشه wp-content وارد شده و نام پوشه plugins را به plugins.deactivate تغییر دهید. با این تغییر نام تمامی پلاگین های نصب شده غیر فعال می شود. حال برای پیدا کردن پیدا کردن افزونه ای که باعث بروز این مشکل شده نام پوشه را به حالت اول plugins برگردانید و با فعال کردن تک تک افزونه ها و چک کردن سایت افزونه ای که این مشکل را به وجود آورده پیدا کنید.
4- قالب پیشفرض وردپرس را فعال کنید
گاهی اوقات با انجام برخی تغییرات در قالب وردپرس و یا فعال کردن برخی گزینه ها و امکانات قالب باعث بروز خطای 401 می شود که برای رفع این مشکل باید وارد Appearance « Themes شوید و از اینجا قالب پیش فرض وردپرس را نصب و فعال کنید. اگر با این کار خطای 401 برطرف شده و اطمینان حاصل کردید که مشکل از قالب مورد استفاده شما است می توانید قالب خود را تعویض کنید و یا این مشکل را به طراح این قالب گزارش دهید.
5- پسورد وردپرس را تغییر دهید
گاهی اوقات پیش می آید که شما پسورد خود را به فراموشی می سپارید و به تعداد متعددی پسورد خود را اشتباه وارد می کنید. در اینجا شرکت های میزبان وردپرس دسترسی شما را به admin قطع می کند و با ارور 401 مواجه می شوید و شما پس از چند دقیقه می توانید دوباره امتحان کنید اما بهترین گزینه بازیابی رمز از طریق ایمیلی است که در سایت وردپرسی شما ثبت شده.
6- با میزبان (هاست) خود تماس بگیرید
اگر تمامی راه های بالا را امتحان کردید و سایت شما هنوز با مشکل خطای 401 مواجه بود بهترین کار این است که با شرکت میزبان وردپرس خود تماس بگیرید. زیرا آن ها می توانند با مشاهده و بررسی مشکل این خطای سایت شما را برطرف کنند. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. درصورت تمایل می توانید به رفع خطای 404 در وردپرس نیز سری بزنید.
منبع : wpbeginner