آموزش وردپرس

مقایسه وردپرس و بلاگر و معرفی مزایا و معایب آنها

مقایسه وردپرس و بلاگر و معرفی مزایا و معایب آنها

برخی از کاربران می‌پرسند چرا کاربران جدید باید از وردپرس بجای خدمات رایگان پلت‌فرم دیگر همانند بلاگر استفاده کنند؟ وردپرس‌یار بزرگترین منبع برای مبتدیان وردپرس می‌باشد و به تمامی سوالات کاربران پاسخ خواهد داد. واضح است که ما وردپرس را به پلت‌فرمهای دیگر ترجیح می‌دهیم، اما لازم است دلایل این ارجحیت برایتان روشن باشد. در این مقاله با بررسی مقایسه‌ای دو پلت‌فرم وردپرس و بلاگر تصمیم‌گیری برای کاربران ساده‌تر خواهد شد.

نکته: لازم است بدانید مقایسه بین WordPress.org و بلاگر انجام شده است.

۱- مالکیت

بلاگر فراهم آورنده خدمات وبسایت است و از طرف فناوری غول پیکر گوگل خدمت‌رسانی می‌کند. رایگان است و اکثر مواقع قابل اطمینان است. به اندازه‌ای کفایت می‌کند که تشکیلات شما را در وب انتشار دهد. اما شما مالک آن نیستید. گوگل این خدمات را انجام می‌دهد و می‌‌تواند آنرا خاموش کند، یا آنرا از دسترس شما خارج کند.

اما وردپرس از طریق فراهم آورنده میزبانی وردپرس ارائه می‌شود و سایتی که شما مالک آن هستید را میزبانی می‌کند. این شما هستید که تصمیم می‌گیرید چه مدت زمانی وبسایت اجرا شود و چه زمانی خاموش گردد. شما مالک تمامی اطلاعات هستید و کنترل اشتراک گذاری اطلاعات با شخص سوم نیز به عهده شماست.

۲- کنترل

بلاگر خدمتی است که ابزارهای کمی برای انجام تسکهای خاص روی وبسایت ارائه داده است. کارهایی که روی وبسایت خود می‌توانید انجام دهید بسیار محدود است و قابلیت گسترش ندارد. اما وردپرس نرم‌افزاری متن باز است که امکان اضافه کردن مشخصه‌های جدید را دارد. هزاران افزونه در وردپرس برای تغییر و گسترش مشخصه‌های پیش‌فرض سایت وجود دارد. 

اگر هدف تشکیل وبسایت برای کسب و کار باشد و بخواهیم بین وردپرس و بلاگر یکی را انتخاب کنیم، وردپرس راه‌حلهای طولانی مدت و بهتری را برای مالکین کسب و کار پیشنهاد می‌دهد.

۳- ظاهر

مقایسه وردپرس و بلاگر و معرفی مزایا و معایب آنها

بلاگر در حالت پیش‌فرض تمپلیتهای کمی را ارائه می‌دهد. این تمپلیتها با استفاده از ابزارهای داخلی قابلیت تغییر رنگ و طرح‌بندی صفحه را دارند و امکان اعمال تغییرات دلخواه شما وجود ندارد. اکثر قالبها شرکتی نیستند و از کیفیت خوبی هم برخوردار نمی‌باشند.

اما در وردپرس هزاران قالب رایگان و پولی در نظر گرفته شده است که امکان ایجاد وبسایت حرفه‌ای را فراهم کرده است. وردپرس در تمامی زمینه‌ها قالبهای بسیاری ارائه داده است. مهم نیست وبسایت شما درباره چه موضوعی است، مهم این است که در هر زمینه هزاران قالب مختلف رایگان و پولی عرضه شده است و شما باید از میان آنها مناسبترین قالبی که هدف وبسایتتان را تامین می‌کند را انتخاب کنید.

۴- قابلیت انتقال

مقایسه وردپرس و بلاگر و معرفی مزایا و معایب آنها

اگر بخواهید سایت را از پلت‌فرم بلاگر به‌ پلت‌فرم دیگری انتقال دهید، خیلی پیچیده و سخت امکان‌پذیر خواهد شد. ریسک از دست دادن سئوی سایت (رنک موتورهای جستجوگر)، مشترکین و فالوورها در طول انتقال امکان‌پذیر است. حتی اگر بلاگر امکان استخراج اطلاعات و محتویات وبسایت را به شما بدهد، بازهم اطلاعاتتان به مدت طولانی روی سرور گوگل قرار خواهد داشت.

اما وردپرس قابلیت انتقال اطلاعات و سایت را به هر مکانی فراهم آورده است. امکان انتقال وبسایت روی میزبان جدید، تغییر نام دامنه و حتی امکان انتقال سایت روی سیستم مدیریت محتوی دیگر را فراهم کرده است. اگر سئو در بلاگر و وردپرس باهم مقایسه شوند، در وردپرس مزایای سئو خیلی بهتر فراهم شده است.

۵- امنیت

بلاگر امکان استفاده از پلت‌فرم تنومند امنیتی گوگل را فراهم کرده است. لازم نیست نگران مدیریت منابع سرور، امنیت وبسایت یا ایجاد نسخه پشتیبان از وبسایتتان باشید. 

اما از آنجایی که وردپرس میزبان سرخود است، دارای امنیت مناسبی است. مسئولیت تهیه نسخه پشتیبان و برقراری امنیت به‌عهده کاربران می‌باشد. افزونه‌های بسیاری در این راه به شما کمک خواهند کرد.

۶- پشتیبانی

مقایسه وردپرس و بلاگر و معرفی مزایا و معایب آنها

در زمینه پشتیبانی، بلاگر خیلی محدود عمل کرده است. مستندات بسیار مقدماتی و یک فروم برای کاربر در دسترس است. 

اما وردپرس دارای سیستم پشتیبانی بسیار فعالی می‌باشد. مستندات آنلاین، فرومهای بسیار و اتاقهای گفتگوی IRC برای دریافت کمک و راهنمایی از توسعه‌دهندگان و کاربران باتجربه در وردپرس فراهم آورده شده است. جدا از سازمان پشتیبانی، شرکتهای بسیاری در تهیه خدمات پولی وردپرسی فعالیت می‌کنند و پاسخگوی سوالات کاربران هستند.

۷- آینده

بلاگر از به روز رسانی درست حسابی در چند ماه اخیر برخوردار نشده است. حتی گوگل برخی از خدمات آنها را نیز حذف کرده است. همانند خوانندگان گوگل، تبلیغات و FeedBurner. آینده بلاگر تنها به گوگل وابسته است و این نکته را فراموش نکنید که می‌توانند هر زمان که می‌خواهند سرورهایشان را خاموش کنند.

اما وردپرس نرم‌افزاری متن باز است. به این معناست که آینده آن بستگی به یک شرکت یا فرد خاصی ندارد. توسعه وردپرس توسط شرکتها و کاربران وردپرس انجام می‌شود. محبوبترین سیستم مدیریت محتوی در جهان وردپرس شناخته شده است و هزاران کسب و کار در سراسر جهان بر پایه وردپرس رونق گرفته است. آینده وردپرس بسیار روشن و اطمینان بخش است.

منبع: wpbeginner

About آنیتا دشتی

کارشناس ارشد مهندسی نرم افزار و IT. محقق در زمینه های امنیت، رایانش ابری و رایانش ابری همراه. نویسنده، مترجم و مدیریت محتوی در سایتهای تخصصی.

دیدگاهتان را بنویسید