امروزه ۲۳ درصد از وبسایتهایی که در اینترنت فعالیت دارند، وردپرس هستند. به این دلیل است که وردپرس متن باز است و سیستم مدیریت محتوی آن بسیار قوی میباشد. در این میان CMS جوملا و دروپال هم وجود دارد که مزایا و معایبی دارند. در ادامه این سه CMS به صورت مقایسهای بیان میشود.
1- شباهتهای وردپرس، جوملا و دروپال
۱- وردپرس، جوملا و دروپال هر سه رایگان و متن باز هستند.
۲- با زبان برنامه نویسی PHP نوشته شدهاند.
۳- از سیستم مدیریت بانک اطلاعاتی MySQL پشتیبانی میکند.
۴- هر سه این CMSها دارای قالب، تمپلیت، افزونه، ماژول و پسوندهای لازم برای گسترش مشخصههای سایت میباشد.
۵- این CMSها کلا جامعه محور میباشد.
2- راحتی در استفاده به خصوص برای کاربران مبتدی
وردپرس
۱- نصب آن کمتر از ۵ دقیقه طول میکشد.
۲- با یک کلیک نصب میشود.
۳- رابطهای کاربری که برای پست و صفحات سایت در نظر گرفته شده است خیلی ساده و شفاف میباشد.
جوملا
۱- نصب آن در مقایسه با وردپرس آنقدر سریع نیست.
۲- با یک کلیک نصب میشود.
۳- پس از نصب دسترسی به کنترل پنل همانند وردپرس آنقدر ساده نیست.
۴- برای سفارشی کردن سایت لازم است خیلی منوها و آپشنها تنظیم شود.
دروپال
۱- نصب آن شبیه به وردپرس و جوملا میباشد.
۲- امکان آپلود و دانلود پکیج و اجرای اسکریپتهای نصب وجود دارد.
۳- امکان توزیع را فراهم کرده است.
۴- یافتن نحوه اعمال تغییرات در آن بسیار سخت و زمانبر است.
برنده: وردپرس
3- قالب و AddOns
وردپرس
با استفاده از قالب امکان تغییر ظاهر وبسایت در وردپرس وجود دارد. قالبهای از پیش تعریف شده برای وردپرس در نظر گرفته شده است. امکان انتخاب قالب از میان قالبهای شرکتی رایگان و پولی وجود دارد. قدرت وردپرس بخاطر افزونههای آن است. تا کنون بیش از ۳۸هزار افزونه برای وردپرس تعریف شده است. در هر زمینهای افزونههای رایگان و پولی در نظر گرفته شده است.
جوملا
همانند وردپرس، جوملا هم دارای تمپلیت و پسوندهای خاص خود میباشد. در همه زمینهها نیز قابلیت گسترش و توسعه وبسایت وجود دارد. اما کیفیت این موارد به خوبی وردپرس نیست. یافتن تمپلیت با کیفیت کار بسیار سختی است. قابلیت جستجو و نصب تمپلیت از قسمت مدیریت وجود ندارد. لازم است به صورت دستی و از طریق یک URL جستجو شود و اضافه گردد.
دروپال
دروپال هم همانند جوملا دارای مشکلاتی با قالب میباشد. کاربران برای پیدا کردن قالب مناسب باید سایت را ترک کنند و بیرون از آن ماژول و قالبی که دوست دارند را انتخاب کنند. سپس با وارد کردن URL آنها را نصب کنند. در نهایت کیفیت ماژولهای این CMS در مقایسه با وردپرس بسیار کم است.
4- چند زبانگی
وردپرس
افزونههای فوق العادهای برای چند زبانه کردن سایت وجود دارد. بیش از ۵۳ زبان در وردپرس تعریف شده است که با یک کلیک در بخش مدیریت قابل نصب میباشد. افزونههای ارائه شده نیز با خاصیت چند زبانگی سازگار هستند.
جوملا
در کل جوملا از چند زبانگی پشتیبانی نمیکند. اما قابلیت ترجمه محتوی در بسیاری از زبانها قابل انجام میباشد.
دروپال
این CMS نیز همانند جوملا نیازمند ماژول ترجمه محتوی میباشد. لازم است این ماژول به سایت اضافه گردد تا قابلیت اجرا پیدا کند.
برنده: هر سه مورد
5- امنیت
وردپرس
نحوه کدنویسی وردپرس به گونهای است که بسیار ایمن میباشد. در کنار این کدنویسی، مکانیزمهای خاصی نیز در نظر گرفته شده است تا پچهای امنیتی جدید را به وبسایت اضافه کند. تهیه نسخ پشتیبان به صورت خودکار باعث شده است تا امنیت افزایش یابد. همچنین افزونههای امنیتی و دیوار آتش در این رابطه بسیار مفید واقع شدهاند.
جوملا
جوملا هم همانند وردپرس در امنیت بسیار قوی است. نگهداری وبسایت، تهیه نسخ پشتیبان به صورت خودکار و نصب نسخ به روز رسانی شده در افزایش امنیت بسیار مفید واقع شده است.
دروپال
دروپال در زمینه امنیت با کسی شوخی ندارد! بسیار جدی با این موضوع برخورد کرده است. اطمینان صد در صد وجود دارد که تا کنون دروپالی هک نشده است، اما چون همانند وردپرس محبوبیت ندارد شاید تا بحال راجع به آن نشنیده باشید.
برنده: هر سه مورد
6- نتیجهگیری
سیستم مدیریت محتوی دروپال و جوملا بسیار خوب هستند اما همانند وردپرس محبوبیت ندارند. با اینکه دارای مشخصهها و امکانات خوبی هستند اما بازهم افراد کمی با آنها آشنا هستند. بنابراین در مجموع تمامی این مشخصهها وردپرس استفادهاش بسیار آسانتر، پشتیبانی مشکلاتش همگانی و امکانات و افزونهها و قالبهای بیشتری برایش تعریف شده است.
برنده کل: وردپرس
منبع: wpBeginner
این نقد را با چه تعریفی نوشتی ؟ این یعنی اصلا هیچ تجربه ای با کارکردن با سیستم های دیگر نداری !
جالبه در مورد مقایسه این سه تا سستم مدیریت محتوی اصلا نیاز نیست اسم سایت ارائه دهنده مقاله را بخونی فقط متن مقاله را که بخونی متوجه میشی ارائه دهنده مقاله خودش چی کار میکنه
خلاصه یه بحثی مثل آبی و قرمز تیم های فوتباله که هر کدام ضعف ها و قدرتهای خاص خودش رو داره
و طرفدارهای منحصر و به فرد و دو آتیشه خودشون رو
خلاصه مقاله بالا زیاد بی طرفانه صحبت نکرده و ارزش زیادی کل مقاله نداره
وب سایت بر اساس استانداردها مقایسه کرده. البته نظر شما هم متین هست ولی نظر شخصی بنده با شما متفاوت هست